Een Marktplaats Met Freelance Opdrachten En Vacatures Dient Gratis Te Zijn

102 29
Als freelancer of opdrachtgever is het een ware kunst om de juiste website te vinden waarop je freelance opdrachten kan zoeken en plaatsen. Als freelancer wil je niet teveel betalen en wil je functionaliteit zoals een email indien er interessante opdrachten worden geplaatst. Als opdrachtgever wil je ook niet betalen voor het plaatsen van opdrachten, daarnaast wil je meteen een cv ontvangen als een freelancer reageert op jouw opdracht.

Bij mijn zoektocht naar een goede functionele freelance marktplaats kwam ik erg veel websites tegen maar geen enkele welke mij voldoende functionaliteit bood en tevens gratis was. Ik wil niet betalen voor het zien en reageren op freelance opdrachten en opdrachtgevers willen niet betalen voor het plaatsen van opdrachten. Ik ben toen maar een marktonderzoek gestart naar de 10 grootste freelance marktplaatsen in Nederland. Uit dat marktonderzoek kwam naar voren dat alle freelance marktplaatsen een vergoeding vragen. Soms zelfs al aan de freelancers in de vorm van zogenaamde Pro accounts. Als je geen Pro account hebt mag je pas na 24 uur reageren op een opdracht. Nou dat is fijn, tegenwoordig krijgen opdrachtgevers zoveel reacties dat ze vaak na 24 uur de opdracht al in de wacht zetten.
Uit ons marktonderzoek kwam ook naar voren dat je bij veel freelance marktplaatsen als opdrachtgever een vergoeding moet betalen. Soms zelfs per opdracht die je plaatst. Als je een beetje groot bent is dat natuurlijk niet te doen.

Ook de functionaliteit van veel freelance websites laat te wensen over. Zo hebben veel freelance marktplaatsen geen email service bij interessante opdrachten en kunnen opdrachtgevers niet zoeken in een cv. Daarnaast wordt er vaak niet de mogelijkheid geboden een foto mee te sturen, missen er links als b.v. het LinkedIN profiel en kan je niet een bepaalde maximale kilometer grens vanaf je woonplaats aangeven. Ook moet je als freelancer vaak je expertises ergens invullen zodat mogelijke opdrachtgevers kunnen zoeken op deze expertises. Zou het niet handiger zijn om de expertises gewoon uit de cv te halen? Tja, dan moet je de cv dus gewoon volledig indexeren in de zoekmachine van de freelance marktplaats. Dat is toch niet zo moeilijk? Nou blijkbaar wel.

Wij zijn van mening dat een freelance marktplaats volledig gratis moet zijn. Zowel voor freelancers als voor opdrachtgevers. Daarnaast moet een freelance marktplaats voor freelancers de mogelijkheid hebben om direct te reageren op opdrachten, een foto van zichzelf toe te voegen, te zoeken op maximale afstand woon-werk, een email te ontvangen indien er een interessante opdracht wordt geplaatst. Een freelance marktplaats moet voor opdrachtgevers de mogelijkheid bieden om eenvoudig nieuwe opdrachten te plaatsen, makkelijk nieuwe freelancers te zoeken op basis van een woord of specialisme in een cv en bij reacties meteen de cv en een foto per email te ontvangen. Helaas, deze freelance marktplaats bestaat niet.

Dus heb ik maar besloten om zelf een gratis freelance marktplaats te starten met de nodige functionaliteit. Blijkbaar dachten meer freelancers en opdrachtgevers hetzelfde als ik want het is een groot succes. Binnen 1 maand had ik al meer dan 500 aangesloten freelancers en meer dan 100 opdrachtgevers. Na 1 maand heeft deze freelance marktplaats meer dan 1000 unieke bezoekers per dag. Nou wilt u natuurlijk weten wat de naam van deze gratis freelance marktplaats is? Nou hier komt ie dan.
Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.